Finanční krize a morální hazard - Valtr, Jiří; Žamberský, Pavel; Neumann, Pavel, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce se zabývá morálním hazardem ve finanční krizi, která započala přibližně před devíti lety ve Spojených státech amerických prasknutím nemovitostní bubliny. Hlavním přínosem práce je doložení měřitelnosti morálního hazardu. Tohoto měření dosahuje pomocí stanovení klíčových indikátorů, které jsou stanoveny k jednotlivým druhům morálního hazardu, který dělí dle vzniku a nejužšího vztahu. Z části také navrhuje řešení morálního hazardu ve formě efektivní regulace. Tato práce je napsaná srozumitelně a neposkytuje informace o všech událostech, které během krize proběhly. Nicméně i tak v ní téměř každý může najít zajímavé a užitečné informace a dozvědět se věci, se kterými se ještě nesetkal.
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses