Náboženský cestovný ruch v EU (so zameraním na Slovensko) - Červenková, Petra (2016)
Bakalárska práca prezentuje a sprístupňuje teoretické a praktické poznatky o náboženskom cestovnom ruchu. V teoretickej časti práce prináša poznatky o náboženskom cestovnom ruchu v Európskej únii a o postavení religiózneho turizmu v rámci cestovného ruchu na Slovensku. V ďalšej časti približuje najvýznamnejšie pútnické miesta západného, stredného a východného Slovenska. V praktickej časti práce pomocou dotazníkovej metódy overujem informovanosť, záujem a skúsenosti širokej verejnosti k danej problematike.