Česko- poľská obchodná spolupráca s prihliadnutím ku kultúrnym odlišnostiam - Ambrošová, Kamila (2016)
Témou tejto bakalárskej práce je analýza česko - poľských obchodných vzťahov s prihliadnutím ku kultúrnym rozdielom. V teoretickej časti sa nachádza základná charakteristika Poľska a tiež informácie o poľskej ekonomike. Tretia kapitola obsahuje informácie o česko - poľských obchodných vzťahoch, charakteristiku podnikateľského prostredia a informácie o špecifikách poľskej kultúry a rozdieloch medzi českým a poľským národom na základe kultúrnych dimenzií Hofstedeho a Trompenaarsa. Štvrtá kapitola obsahuje analýzu kultúrnych rozdielov a obchodných vzťahov medzi Českou republikou a Poľskom, ktorá bola prevedená na základe interview a pozorovania v dvoch firmách, jednej nachádzajúcej sa v Poľsku a druhej v Českej republike.