Česko- poľská obchodná spolupráca s prihliadnutím ku kultúrnym odlišnostiam - Ambrošová, Kamila; Müllerová, Františka, 1948-; Karpová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Témou tejto bakalárskej práce je analýza česko - poľských obchodných vzťahov s prihliadnutím ku kultúrnym rozdielom. V teoretickej časti sa nachádza základná charakteristika Poľska a tiež informácie o poľskej ekonomike. Tretia kapitola obsahuje informácie o česko - poľských obchodných vzťahoch, charakteristiku podnikateľského prostredia a informácie o špecifikách poľskej kultúry a rozdieloch medzi českým a poľským národom na základe kultúrnych dimenzií Hofstedeho a Trompenaarsa. Štvrtá kapitola obsahuje analýzu kultúrnych rozdielov a obchodných vzťahov medzi Českou republikou a Poľskom, ktorá bola prevedená na základe interview a pozorovania v dvoch firmách, jednej nachádzajúcej sa v Poľsku a druhej v Českej republike.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses