Postavení nových spolkových zemí v rámci cestovního ruchu Německa - Minátová, Kateřina (2016)
Diplomová práce se zabývá postavením nových spolkových zemí v německém cestovním ruchu. Těžiště práce spočívá v analýze selektivních, lokalizačních a realizačních podmínek cestovního ruchu jednotlivých nových spolkových zemí - Braniborska, Durynska, Meklenburska-Předního Pomořanska, Saska a Sasko-Anhaltska. Následně jsou jednotlivé předpoklady vyhodnoceny a je vypracována SWOT analýza cestovního ruchu oblasti. Teze taktéž zkoumá historický vývoj nových spolkových zemí a představuje prognózu jejich vývoje do budoucna. Nedílnou součástí práce je případová studie, která zkoumá případ města Drážďany a jeho vymazání ze Seznamu UNESCO včetně možných dopadů.