Postavení nových spolkových zemí v rámci cestovního ruchu Německa - Minátová, Kateřina; Abrhám, Josef; Brůžková, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce se zabývá postavením nových spolkových zemí v německém cestovním ruchu. Těžiště práce spočívá v analýze selektivních, lokalizačních a realizačních podmínek cestovního ruchu jednotlivých nových spolkových zemí - Braniborska, Durynska, Meklenburska-Předního Pomořanska, Saska a Sasko-Anhaltska. Následně jsou jednotlivé předpoklady vyhodnoceny a je vypracována SWOT analýza cestovního ruchu oblasti. Teze taktéž zkoumá historický vývoj nových spolkových zemí a představuje prognózu jejich vývoje do budoucna. Nedílnou součástí práce je případová studie, která zkoumá případ města Drážďany a jeho vymazání ze Seznamu UNESCO včetně možných dopadů.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses