Regulární výrazy v programovacích jazycích - Benešová, Patricie; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Cílem této bakalářské práce je popis použití regulárních výrazů v dialektech knihovny PCRE, jazyků Java, Perl a Javascript, dále také v unixových systémech v jazycích AWK a GAWK a programu grep. První část práce se zabývá obecným popisem metaznaků, lookaround či unicodových vlastností využívaných v regulárních výrazech. Druhá část práce je rozdělena dle výše uvedených dialektů. Pro každý programovací jazyk či knihovnu jsou vybrány specifické podporované možnosti. Dále jsou zde uvedeny příklady použití regulárních výrazů v kódu daného jazyka. Samostatná kapitola je pak věnována jazyku Java a výukové aplikaci v ní napsané. Aplikace slouží zejména pro vyzkoušení možností popsaných této práci a může tak sloužit pro výuku regulárních výrazů. Na závěr je uvedeno přehledné srovnání všech uvedených dialektů a vybrané syntaxe.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses