Volební podvody v předčasných volbách na Ukrajině 2014 - Dzenik, Uliana; Vymětal, Petr; Klokava, Anfisa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce se zabývá volebními podvody na Ukrajině. Důvodem výběru byla historická negativní zkušenost s volební korupcí na Ukrajině a předpoklad, že i v předčasných volbách do Nejvyšší rady 26. října 2014 se bude situace podvodů opět opakovat. Hlavním cílem práce tak je odpovědět na otázku jestli k podvodům opravdu došlo. Práce je členěna do čtyř kapitol. Obsahem první kapitoly je teoretický popis ukrajinského politického systému, vymezení funkcí zákonodárné moci a popis procesu voleb do parlamentu. Záměrem druhé kapitoly je definovat a systematizovat volební podvody tak, aby to bylo využitelné pro další části práce. Ve třetí kapitole provádím analýzu voleb ve roce 2014 a důvody jejich konání. V závěrečné kapitole pak analyzuji podvody, ke kterým došlo v předvolební fázi, během volebního dne a procesu sčítání hlasů a jejich tabelace. Pro tuto analýzu vycházím zejména z legislativních dokumentů a zpráv mezinárodních organizací monitorující volby.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses