Podnikatelský plán na založení letecké společnosti. - Sobotová, Kateřina (2016)
Hlavním cílem této bakalářské práce je objektivně prověřit stávající situaci na českém trhu a na základě tohoto výzkumu vyhodnotit, je-li v současné době dobrým rozhodnutím založit novou leteckou společnost pro soukromou charterovou leteckou dopravu. K tomuto účelu mi poslouží výzkum trhu a zároveň věrná simulace reálného vytvoření letecké společnosti. Všechna získaná data budou porovnána a následně vyhodnocena ke konečnému rozhodnutí. Pro účely analýzy byly použity webové stránky zobrazující souhrnné informace o stovce největších firem v České republice a dále webové stránky leteckých společností, které v současné době tvoří konkurenční prostředí.