Komparace ekonomického vývoje Japonska a Číny - Knedlík, Michal; Neumann, Pavel, 1956-; Buryan, Šimon; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tématem bakalářské práce je porovnání ekonomického vývoje dvou asijských zemí, a sice Čínské lidové republiky a Japonska. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol a je zpracována metodou komparace. První kapitola pojednává o ekonomickém vývoji sledovaných zemí v poválečném období. Ve druhé kapitole se autor zabývá dopadem globální hospodářské krize na sledované ekonomiky a zhodnocuje vývoj hrubého domácího produktu, míry nezaměstnanosti a inflace v období krize. Třetí kapitola pojednává o státních protikrizových opatřeních a současném stavu ekonomik Číny a Japonska. V závěru čtenář nalezne odpovědi na otázky, zda se země skutečně dostaly z hospodářské krize a zda došlo ke zlepšení jednotlivých makroekonomických ukazatelů.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses