Pohledávky v insolvečním řízení – povinnosti insolvenčního správce - Plzáková, Nikol (2016)
Tato diplomová práce pojednává o pohledávkách v insolvenčním řízení s primárním zaměřěním na povinnosti insolvenčního správce, které mu při práci s pohledávkami vyvstávají. Cílem této práce bylo zmapování existence již zmiňovaných pohledávek v průběhu celého insolvenčního řízení a popsání povinností insolvenčního správce během jejich přezkumu, popírání a následného uspokojení. Výsledkem této práce bylo také podání logického výkladu, který zahrnuje existenci pohledávek od jejich uplatnění v insolvenčním řízení až po jejich zaniknutí. Práce se opírala především o účinnou právní úpravu zákona č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobu jeho řešení (insolvenční zákon) a dále byla doplněna o zásadní judikatury a názory autorů odborné literatury.