Pohledávky v insolvečním řízení – povinnosti insolvenčního správce - Plzáková, Nikol; Moravec, Tomáš, 1983-; Valenta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato diplomová práce pojednává o pohledávkách v insolvenčním řízení s primárním zaměřěním na povinnosti insolvenčního správce, které mu při práci s pohledávkami vyvstávají. Cílem této práce bylo zmapování existence již zmiňovaných pohledávek v průběhu celého insolvenčního řízení a popsání povinností insolvenčního správce během jejich přezkumu, popírání a následného uspokojení. Výsledkem této práce bylo také podání logického výkladu, který zahrnuje existenci pohledávek od jejich uplatnění v insolvenčním řízení až po jejich zaniknutí. Práce se opírala především o účinnou právní úpravu zákona č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobu jeho řešení (insolvenční zákon) a dále byla doplněna o zásadní judikatury a názory autorů odborné literatury.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses