Kuba po nástupu Raúla Castra - Košař, Martin (2016)
Tato bakalářská práce analyzuje cíle současné zahraniční politiky Kuby, a to především její diplomacii, americké embargo a získávání zahraničních investic. Velké část práce je věnována navazování vztahů mezi Kubou a Spojenými státy. Práce se dále zabývá kubánskou lékařskou diplomacií v rozvojových zemích a současnými vztahy s Ruskem a Čínou. Nakonec jsou rozebírány zahraniční investice na Kubě a potenciál její námořní dopravy a přírodních zdrojů.