Kuba po nástupu Raúla Castra - Košař, Martin; Kochan, Jan, 1977-; Volenec, Otakar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce analyzuje cíle současné zahraniční politiky Kuby, a to především její diplomacii, americké embargo a získávání zahraničních investic. Velké část práce je věnována navazování vztahů mezi Kubou a Spojenými státy. Práce se dále zabývá kubánskou lékařskou diplomacií v rozvojových zemích a současnými vztahy s Ruskem a Čínou. Nakonec jsou rozebírány zahraniční investice na Kubě a potenciál její námořní dopravy a přírodních zdrojů.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses