Etika v podnikání - Nikoliqi, Margarita; Chylíková, Hana, 1953-; Podhrázská, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tématem této práce je podnikatelská etika. Vysvětluje, co vše tato problematika obnáší a v první části se zaměří na, v současné době nejrozvinutější disciplínu této oblasti, společenskou odpovědnost firem. Následně se zabývá nejrozšířenějším nástrojem podnikatelské etiky, etickým kodex od jeho vývoje až po konkrétní příklad na organizaci Rotary International. Nezapomíná ukázat, jaký vliv má implementace etického chování na podnikatelské prostředí a jak působí na jednotlivé ekonomické vrstvy. V poslední části ukáže etická doporučení pro podnikatele ze strany Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj (OECD) a na provázanost podnikatelské etiky s řízením a správou společností. Závěrem jsou uvedeny tři reálné případy, kdy došlo k porušení etických zásad u známých společností a zjišťuje se úroveň etiky podniku Zlatnictví Margarita.
Vedoucí práce: Hana Chylíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses