Právní postavení ombudsmana v ČR a ve vybraných státech EU - Kubařová, Dana; Spirit, Michal, 1943-; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce se zabývá právním postavením instituce ombudsmana v ČR a vybraných státech EU. Zaměřuje se komparaci právních úprav mezi vybranými státy (Slovensko, Rakousko, Portugalsko, Dánsko, Velké Británie a ombudsman Evropské unie). Cílem práce je celkové zhodnocení instituce v ČR v souvislosti se zjištěnými fakty vyplývajícími z komparace s ostatními státy a poskytnutí pohledu na její práci. První kapitola se zabývá institucí ombudsmana obecně. Následující kapitoly se již zaměřují na veřejného ochránce práv v jednotlivých zemích, kde je vždy rozebírána jejich působnost, pravomoci a samotný průběh vyšetřování stížností. Poslední kapitola se zabývá komparací zjištěných výsledků.
Vedoucí práce: Michal Spirit
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses