Finančná analýza spoločnosti Auto Gábriel s.r.o. - Jurášek, Juraj (2017)
Táto diplomová práca sa zaoberá finančnou analýzou spoločnosti Auto Gábriel s.r.o. Práca je rozdelená na dve časti, teoretickú časť, ktorá podrobne popisuje jednotlivé postupy finančnej analýzy, jej metodiky a jednotlivé ukazovatele pri analyzovaní finančného zdravia a stability podniku. Druhá časť je časť praktická, kde uskutočníme prakticky finančnú analýzu spoločnosti Auto Gábriel s.r.o. na základe podkladov z účtovníctva firmy a informácií z ekonomického oddelenia spoločnosti, spoločne s využitím teoretických znalostí popísaných v teoretickej časti práce. Spoločnosť takisto porovnáme z hľadiska nákladovosti a rentability s konkurenčnou spoločnosťou PO Car s.r.o. V závere zhodnotíme výsledky analýzy spoločnosti Auto Gábriel s.r.o. a poskytneme odporúčania k výsledkom, ku ktorým sme dospeli