Obchod v oblasti Baltského moře - Macečková, Petra (2016)
Předložená bakalářská práce se orientuje na obchod v oblasti Baltského moře se zaměřením na Finskou republiku. Součástí práce je geografické vymezení baltského regionu a spolupráce v něm prováděná. V části o Finské republice je popsána a zhodnocena tato země pomocí PEST analýzy, a poté se práce soustředí na zahraniční obchod Finska z pohledu zboží, služeb, ale i přímých zahraničních investic. Dále je rozebrán obchodní význam baltského regionu nejen pro Finsko, ale i pro ostatní země z tohoto regionu. Následně je představena firma podnikající v dané oblasti, u které je řešen význam oblasti pro podnikání, a poté příležitosti a rizika daného sektoru podnikání.