Populační globální problém - Hrnčířová, Kateřina (2016)
Cílem bakalářské práce s názvem Populační globální problém je analyzovat demografické trendy, které jsou spojeny s populačním růstem, zhodnotit jejich vývoj od poloviny 20. století až do současnosti a porovnat situaci v rozvojových a rozvinutých zemích; zmíněny budou také extrémní případy u jednotlivých trendů. Součástí práce je projekce růstu populace do roku 2100 podle OSN a možná řešení snížení míry růstu počtu obyvatel na Zemi, včetně plánů a strategií OSN.