Populační globální problém - Hrnčířová, Kateřina; Jeníček, Vladimír, 1932-; Buryan, Šimon; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem bakalářské práce s názvem Populační globální problém je analyzovat demografické trendy, které jsou spojeny s populačním růstem, zhodnotit jejich vývoj od poloviny 20. století až do současnosti a porovnat situaci v rozvojových a rozvinutých zemích; zmíněny budou také extrémní případy u jednotlivých trendů. Součástí práce je projekce růstu populace do roku 2100 podle OSN a možná řešení snížení míry růstu počtu obyvatel na Zemi, včetně plánů a strategií OSN.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses