Společný trh mezi Austrálií a Novým Zélandem : právní úprava a ekonomické vztahy - Rygl, Kryštof; Hnát, Pavel, 1981-; Hronešová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce se věnuje vývoji snah Austrálie a Nového Zélandu o vytvoření jednotného ekonomického trhu (CER). Cílem této práce je prezentovat formální úpravu třech hlavních dokumentů (ANZCERTA, Protocol on trade in services, Protocol on investment), které nejvíce přispěly k dosáhnutí bližších ekonomických vztahů. Zaměřit se na nejdůležitější aspekty, jejich úpravu a pozdější aplikaci. V následující části je proveden detailní rozbor historického vývoje vzájemné obchodní výměny v oblasti obchodu se zbožím, služeb a vzájemných investic. Na těchto prezentovaných datech je ukázáno, do jaké míry jsou afektovány uzavřenými dohodami, popřípadě jejich úpravami. Tato bakalářská práce komentuje nejenom úspěchy, ale i omezení, které cesta k jednotnému trhu má, stejně tak se věnuje i potenciálním výzvám, které na obě země prozatím ještě čekají.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses