Porovnanie základných oceňovacích prístupov a praktické ocenenie nehnuteľnosti. - Jarabicová, Martina; Heřman, Jan; Zeman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Bakalárska práca na tému Porovnanie základných oceňovacích prístupov a praktické ocenenie nehnuteľnosti sa zaoberá problematikou oceňovania nehnuteľných vecí. Jej cieľom je priniesť prehľad a rozbor základnej aplikovateľnej teórie oceňovania nehnuteľných vecí a na praktickom príklade ocenenia bytovej jednotky uplatniť zaužívané postupy. Práca je rozdelená do štyroch hlavných kapitol. V prvej časti čitateľa zoznamuje so základným názvoslovím charakteristickým pre oceňovanie nehnuteľných vecí, s prihliadnutím k zmenám, ktoré prináša nový občiansky zákonník. Druhá časť je venovaná metódam využívaným v procese oceňovania, kde sú tiež uvedené základné rozdiely medzi administratívnym a tržným ponímaním oceňovania nehnuteľných vecí. V tretej časti už dochádza k aplikácií teoreticky popísaných oceňovacích metód na konkrétnej nehnuteľnej veci. Poslednou časťou práce je zhrnutie využitých metód a ich následná komparácia.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses