Civilní letecký trh ve 21.století se zaměřením na Airbus a Boeing - Brožek, Jiří (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá předpovědí letecké dopravy do budoucna. Detailněji se přitom věnuje dvěma největším výrobcům na trhu, Airbusu a Boeingu. Práce analyzuje, které modely dopravních letounů uvedených výrobců zřejmě budou v budoucnu úspěšné. Zaměřuje se především na nové, či teprve vyvíjené letouny. V závěrečné části také zkoumá, které faktory ovlivní budoucí poptávku a jak se mohou objednávky regionálně lišit. Z bakalářské práce vyplývá, že v budoucnu bude největší zájem o jednouličkové letouny pro krátké tratě. Co se týče středních a dlouhých tratí, poptávány budou zejména dvoumotorové, širokotrupé stroje.