Civilní letecký trh ve 21.století se zaměřením na Airbus a Boeing - Brožek, Jiří; Mervart, Michal, 1977-; Kukliš, Igor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá předpovědí letecké dopravy do budoucna. Detailněji se přitom věnuje dvěma největším výrobcům na trhu, Airbusu a Boeingu. Práce analyzuje, které modely dopravních letounů uvedených výrobců zřejmě budou v budoucnu úspěšné. Zaměřuje se především na nové, či teprve vyvíjené letouny. V závěrečné části také zkoumá, které faktory ovlivní budoucí poptávku a jak se mohou objednávky regionálně lišit. Z bakalářské práce vyplývá, že v budoucnu bude největší zájem o jednouličkové letouny pro krátké tratě. Co se týče středních a dlouhých tratí, poptávány budou zejména dvoumotorové, širokotrupé stroje.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses