Účetní, daňové a rozpočtové souvislosti u dlouhodobého majetku územních příspěvkových organizací - Hohlová, Markéta (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá účetními, daňovými a rozpočtovými souvislostmi dlouhodobého majetku u příspěvkových organizací územních samosprávných celků. Práce je zaměřena především na analýzu rozdílů z účetního, daňového a rozpočtového hlediska, které nastávají u dlouhodobého majetku. Konkrétně je rozebrána charakteristika dlouhodobého majetku, pořízení, technické zhodnocení, odpisování a vyřazení. Stručně jsou zde uvedeny informace o povinnosti vedení účetnictví, sestavování účetní závěrky a výpočtu daně z příjmů právnických osob. Text dále přibližuje vztah mezi zřizovatelem a jeho zřízenou příspěvkovou organizací. Praktická část je prováděna na konkrétní příspěvkové organizaci Muzeum regionu Valašsko. Je zde stručně popsán rozpočtový proces.