Daň z finančních transakcí - Obruča, Radek (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá daněmi z finančních transakcí ve Švédsku, Anglii a EU. Je zde popsán historický kontext těchto daní a důvody jejich zavedení. Pozornost je zde věnována také dosavadním zkušenostem stěmito daněmi ve Švédsku a Anglii. Do jednotlivých konstrukčních prvků je zde rozpracován návrh daně z finančních transakcí v EU. Hlavním cílem práce je analyzovat vlivy, které dopadají na výnos daní ve Švédsku a Anglii. Dále pak analyzovat, jak daň ovlivňuje obchodování v daném státě.