Tvorba firemního rozpočtu tradiční a moderní metodou - Skála, Daniel (2016)
Diplomová práce byla zaměřená na tvorbu rozpočtu společnosti. Východiskem teore-tické části práce byly především přístupy k účetním informacím ve společnosti, členění nákladů a jejich plánování, rozpočetnictví v organizacích a moderní přístupy, které se snaží eliminovat nedostatky tradičního rozpočetnictví. Praktická část práce se věnovala analýze hospodaření společnosti za období 2010 až 2015 a tvorbě rozpočtu na rok 2016. Rozpočet byl vytvořen tradiční formou, kdy byl vrcholovým ukazatelem EBIT a skládal se z obchodního plánu společnosti (výnosů) a přímých a nepřímých plánova-ných nákladů. Ve snaze o zvýšení výkonosti společnosti byly aplikovány moderní me-tody beyond budgetingu reprezentovány ukazateli výkonnosti KPI.