Tvorba firemního rozpočtu tradiční a moderní metodou - Skála, Daniel; Matějková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Jánský, Jaroslav, 1952- (2016)
Diplomová práce byla zaměřená na tvorbu rozpočtu společnosti. Východiskem teore-tické části práce byly především přístupy k účetním informacím ve společnosti, členění nákladů a jejich plánování, rozpočetnictví v organizacích a moderní přístupy, které se snaží eliminovat nedostatky tradičního rozpočetnictví. Praktická část práce se věnovala analýze hospodaření společnosti za období 2010 až 2015 a tvorbě rozpočtu na rok 2016. Rozpočet byl vytvořen tradiční formou, kdy byl vrcholovým ukazatelem EBIT a skládal se z obchodního plánu společnosti (výnosů) a přímých a nepřímých plánova-ných nákladů. Ve snaze o zvýšení výkonosti společnosti byly aplikovány moderní me-tody beyond budgetingu reprezentovány ukazateli výkonnosti KPI.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Lenka Matějková
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: podnikové rozpočty; manažerské účetnictví; náklady; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; budget in business; managerial accounting; costs; master's theses