Návrh, vývoj a zavedení informačního systému pro studentské organizace - Vakoč, Michael (2016)
Tato práce se zabývá nalezením vhodného softwarového řešení pro studentské organizace, především se zaměřením na podporu event managementu. Důraz je kladen na zvýšení efektivity každodenní operativy těchto organizací. Za účelem dosažení cíle je nejprve provedena analýza současného stavu používaného softwaru ve dvou různých studentských spolcích, které sídlí na Vysoké škole ekonomické v Praze. Tato analýza má za cíl zjistit skutečné potřeby organizací, které by měly být řešeny softwarovými prostředky. Následuje analýza trhu a snaha nalezení řešení, které by více vyhovovalo požadavkům organizací než v současné době používané prostředky. Z důvodu nenalezení vhodného softwaru je následně ve spolupráci se členy organizací navrženo řešení nové. Druhá část práce se poté věnuje samotnému vývoji a zavedení navrhovaného softwaru. Jako vhodné řešení byla zvolena webová aplikace, která je vyvíjena za pomoci několika technologií, zejména ASP.NET MVC a Microsoft Azure. Přínosem práce je zejména zavedení funkční aplikace do studentské organizace Business IT Club a následné zvýšení produktivity.