Finanční analýza společnosti IKEA Česká republika, s.r.o. - Burešová, Eliška (2016)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení finanční situace společnosti IKEA Česká republika, s.r.o. mezi lety 2010 až 2014. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. V první části, teoretické, jsou představeny metody a postupy finanční analýzy a blíže přiblíženy ukazatele, které jsou následně aplikovány v druhé části práce. Finanční zdraví podniku je hodnoceno skrze absolutní ukazatele (horizontální a vertikální analýza), poměrové ukazatele (rentability, likvidity, aktivity a zadluženosti), bilanční pravidla a bankrotní a bonitní modely. Na závěr je použit souhrnný ukazatel výkonnosti EVA.