Finanční analýza společnosti IKEA Česká republika, s.r.o. - Burešová, Eliška; Matějková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kozáková, Petra (2016)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení finanční situace společnosti IKEA Česká republika, s.r.o. mezi lety 2010 až 2014. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. V první části, teoretické, jsou představeny metody a postupy finanční analýzy a blíže přiblíženy ukazatele, které jsou následně aplikovány v druhé části práce. Finanční zdraví podniku je hodnoceno skrze absolutní ukazatele (horizontální a vertikální analýza), poměrové ukazatele (rentability, likvidity, aktivity a zadluženosti), bilanční pravidla a bankrotní a bonitní modely. Na závěr je použit souhrnný ukazatel výkonnosti EVA.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Lenka Matějková
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: finanční analýza; finanční management; management [obor bakal. práce]; poměrové ukazatele; IKEA Česká republika, s.r.o.; bakalářské práce; financial analysis; financial management; bachelor's theses