Public relations jako hlavní metoda podpory fundraisingu neziskových organizací - Dávidová, Veronika; Nový, Jan, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Musil, Martin, 1976- (2016)
Má práce se zabývá vztahem mezi public relations (dále jen PR) a fundraisingem v nestátní neziskové organizaci. Shrnuji základní poznatky z těchto dvou oblastí a vyzdvihuji nástroje PR významné pro nestátní neziskové organizace. Analyzuji stav PR aktivit v organizaci Český nadační fond pro vydru a vydávám doporučení pro její budoucí aktivity. Pomocí polostrukturovaného rozhovoru, dotazníku a analýzy dokumentů se snažím potvrdit hypotézu o vlivu PR na úspěšnost fundraisingu v organizaci. Metodika práce je vytvořená tak, aby ji bylo možné použít i v jiných nestátních neziskových organizacích.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Jan Nový
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: neziskové organizace; public relations; fundraising; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; nonprofit organizations; public relations; fund raising; bachelor's theses