Analýza hypotečních produktů bankovních domů v ČR - Skřivanová, Jitka (2016)
Tato diplomová práce s názvem Analýza hypotečních produktů bankovních domů v ČR si klade za cíl komplexně charakterizovat stávající trh s hypotečními úvěry v domácím prostředí, které je v dnešním globálním kontextu ovlivňováno světovou ekonomikou. První část práce je zaměřena na nástroje financování bydlení v teoretické rovině, poskytuje přehled historického vývoje a současný stav hypotečního bankovnictví u nás. V druhé části se práce věnuje otázce zadlužení domácností, státní podpoře v oblasti bydlení a hodnocení bonity na pozadí úvěrového procesu. Praktická část je zaměřena analýze hypoteční úvěrové krize v nedávných letech a je uvedena predikce dalšího vývoje trhu úvěrů určených pro financování bydlení, dále také sleduje problematickými jevy v ČR a ve světě. Poslední část práce je věnována analýze aktuální úvěrové nabídky hypotečních bank v ČR na praktických příkladech, dále obsahuje praktický popis úvěrového procesu, rovněž představuje úvěrové možnosti k financování bydlení.