Koučing jako metoda zvýšení pracovní efektivnosti - Havel, Jakub (2016)
Bakalářská práce se věnuje pojmu koučink a zvýšení pracovní efektivity na základě koučování. Klade si za cíl základní vysvětlení obou pojmů a následnou studii pracovního prostředí, kde koučování jako styl vedení lidí probíhá. Bakalářská práce má přiblížit funkci koučování, jeho základy a nástroje, se kterými pracuje a to především koučovací rozhovor. Následný výzkum se právě na koučovací rozhovor dále zaměřuje. Ukazuje, jak takový reálný rozhovor v praxi vypadá a porovnává teorii s praxí. Zároveň má práce za úkol dotazníkovým šetřením u koučovaných zjistit, jak se jim v zaměstnání, kde je koučování praktikováno, pracuje, jak rozhovory probíhají, co jim přináší a jak je moti-vují. Důležitým bodem práce je také porovnání odpovědí koučovaných s přepisem roz-hovorů a následným srovnáním s reálnými dosahovanými výsledky koučovaných za-městnanců.