Registry veřejné správy - Kroupa, Jaroslav (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou registrů veřejné správy. Popisuje jednotlivé základní registry veřejné správy podle nové koncepce platné od roku 2012, pojmy související se základními registry, fungování základních registrů, propojení a evidence údajů vedených v základních registrech. Dále se zabývá vybranými registry spravovanými jednotlivými ministerstvy a dalšími registry vedenými v České republice, v Evropské unii a mimo Evropskou unii. Blíže je zobrazeno a rozebráno fungování relací mezi základními registry na nejčastějších událostech z běžného života občana.