Gaming jako podnikání - Čurda, Matěj (2016)
Tato práce je zaměřena na možnosti podnikání v oblasti elektronických sportů. Jde o analýzu možností, které podnikatel v tomto druhu podnikání má a mezi kterými se může rozhodovat. Jelikož jde o velmi rozsáhlé téma, soustředím se primárně na možnost streamování, tedy vysílání videí pomocí platforem k tomu určených, a následná monetizace takovéto činnosti. V České republice toto podnikání není příliš rozšířeno a tak je tato práce koncipována tak, aby jí mohl porozumět i běžný hráč bez zkušeností, či formálního vzdělání. Práce vychází primárně z vlastního zkoumání a to jak z důvodu preference autora, zkvalitnění práce, ale také z důvodu omezenosti zdrojů, obzvláště pak v českém jazyce. Také je práce zaměřena právě na Českou republiku, a její legislativu, a z toho důvodu je i psána v českém jazyce.