Gaming jako podnikání - Čurda, Matěj; Přibil, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Váchová, Lucie (2016)
Tato práce je zaměřena na možnosti podnikání v oblasti elektronických sportů. Jde o analýzu možností, které podnikatel v tomto druhu podnikání má a mezi kterými se může rozhodovat. Jelikož jde o velmi rozsáhlé téma, soustředím se primárně na možnost streamování, tedy vysílání videí pomocí platforem k tomu určených, a následná monetizace takovéto činnosti. V České republice toto podnikání není příliš rozšířeno a tak je tato práce koncipována tak, aby jí mohl porozumět i běžný hráč bez zkušeností, či formálního vzdělání. Práce vychází primárně z vlastního zkoumání a to jak z důvodu preference autora, zkvalitnění práce, ale také z důvodu omezenosti zdrojů, obzvláště pak v českém jazyce. Také je práce zaměřena právě na Českou republiku, a její legislativu, a z toho důvodu je i psána v českém jazyce.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Jiří Přibil
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: elektronické podnikání; YouTube; Streaming; management [obor bakal. práce]; e-sports; Twitch; Streaming; bakalářské práce; electronic business; YouTube; bachelor's theses