Strategické řízení Fakultní nemocnice v Motole - Kráčmerová, Martina; Neumaierová, Inka, 1960-; Šusta, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá analýzou strategického řízení Fakultní nemocnice v Motole, která se řadí mezi zdravotnická zařízení poskytující komplexní léčbu všech částí těla v každém věku. Cílem diplomové práce je popis způsobu řízení fakultní nemocnice a možnosti využití a aplikace Balanced Scorecard. Teoretická část obsahuje stručný popis jednotlivých kroků vedoucích k tvorbě strategie, vybraných metod pro analýzu okolí nemocnice a seznámení s Balanced Scorecard. V praktické části je provedena strategická analýza nemocnice. Výstupem získaných informací a výsledků analýz je stanovení silných a slabých stránek, příležitostí a ohrožení. Další část je věnována rešerši odborné literatury týkající se použití Balanced Scorecard ve zdravotnictví, konkrétně v nemocnicích. Na základě výsledků rešerše dochází ke zhodnocení možnosti použití Balanced Scorecard v prostředí českého zdravotnictví. Konkrétním příkladem je návrh obsahu strategických perspektiv pro Fakultní nemocnici v Motole a zhodnocení výhod a nevýhod implementace do managementu nemocnice. Navržené perspektivy a vztahy mezi cíli znázorňuje strategická mapa.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses