Systém pro sběr dat a monitoring procesů v analytických laboratořích cukrovarů. - Mashera, Anton (2014)
Tato práce je věnována procesům v oblasti cukrovarnictví. Konkrétně se jedná o procesy nákupu surovin, jejich následného zpracování a analýzy v cukrovarech. Hlavním cílem této práce je podrobný popis informačního systému, který se nachází ve fázi vývoje, jenž umožní jeho uživateli kontrolovat tyto procesy, mít po ruce důležité informace v režimu on-line a také plánovat zdroje na základě výpočtů, které daný informační systém bude poskytovat. Budou zde také představeny důvody, proč je potřeba takovýto systém vyvíjet a jaké přínosy bude mít cukrovar z jeho zavedení. Při popisu zmíněného systému bylo využito jak mých vlastních znalostí z oblasti procesní analýzy a návrhu informačních systémů, stejně tak i pomoci mých kolegů ze společnosti OOO "NPF "Labimpex Plus", kteří se bezprostředně zabývají vývojem tohoto systému. Všechny informace, týkající se procesů probíhajících v cukrovaru, stejně jako ostatní informace spojené s cukrovarnickým průmyslem jsem získal díky komunikaci se zaměstnanci cukrovaru OAO "Gorodejsky Sacharnyj Kombinat", na jehož příkladu budou sestaveny a popsány všechny tyto postupy. Za klad své práce považuji sestavení kompletního popisu zmíněného informačního systému, včetně jeho funkčních možností a jasně definovaných přínosů, a dále pak uvedení důvodů, proč by potřebovaly cukrovary tento systém zavést. Takového popisu a odůvodnění se pak dá využít při prezentaci tohoto systému zákazníkovi. Práce má následující strukturu: - Úvod - Teoretická část - Procesy na cukrovaru - Systém pro sběr dat a monitoring procesů - Závěr