Přiřazování pracovníků na směnu : aplikace vybraných metod operačního výzkumu - Picková, Veronika; Kuncová, Martina, 1974-; Houška, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Cílem této diplomové práce je zpracovat konkrétní problém přiřazování pracovníků na směny pomocí vybraných metod operačního výzkumu. První část práce je teoretická a zabývá se úvodem do problematiky operačního výzkumu, konkrétně do oblasti matematického programování a simulačních modelů, včetně možnosti počítačového zpracování. Tato první část klade důraz na přiblížení problematiky, která bude využita v druhé části, která je praktická a zabývá se již řešením konkrétní úlohy. Na začátku druhé části je představena společnost Cinema City Flora, která poskytnula data pro analýzu. Následuje vlastní řešení úlohy nejprve v doplňku Řešitel tabulkového procesoru MS Excel a poté v programu LINGO. Nakonec je provedena diskrétní simulace pomocí programu SIMUL8. V závěru práce jsou shrnuty nejdůležitější poznatky a doporučení, porovnání vybraných metod, jejich aplikovatelnost v praxi a možnosti dalšího zkoumání a rozšíření práce.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses