Provozní analýza a předpoklady dalšího rozvoje vybraného hotelu v Praze - Kučerová, Michaela (2015)
Cílem práce je zhodnocení současného stavu vybraného hotelu v Praze, porovnání jeho konkurenceschopnosti s vybranými ubytovacími zařízeními a následné podání návrhů a doporučení vedoucích k zlepšení jeho provozu prostřednictvím zavedení inovací v poskytovaných službách a hotelovém vybavení. Teoretická část se věnuje charakteristice ubytovacích služeb, hotelového managementu i marketingu a popisu použitých analýz. Praktická část charakterizuje vybraný hotel z hlediska marketingového mixu, SWOT analýzy a jiných ukazatelů, dále posuzuje konkurenceschopnost hotelu a podává návrhy na zkvalitnění stávajících služeb.