Lichevní smlouvy - Budík, Ondřej (2016)
Bakalářská práce pojednává o problematice lichevních smluv, a to především v užším slova smyslu. Analyzuje současnou trestněprávní i soukromoprávní úpravu, přičemž se snaží odpovědět na otázku, zda Nový občanský zákoník přinesl zásadní nástroje pro boj s lichvou. Práce také uvažuje nad vhodností implementace úrokového stropu do českého právního řádu a hodnotí aktuální právní úpravu.