Lichevní smlouvy - Budík, Ondřej; Moravec, Tomáš, 1983-; Levý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce pojednává o problematice lichevních smluv, a to především v užším slova smyslu. Analyzuje současnou trestněprávní i soukromoprávní úpravu, přičemž se snaží odpovědět na otázku, zda Nový občanský zákoník přinesl zásadní nástroje pro boj s lichvou. Práce také uvažuje nad vhodností implementace úrokového stropu do českého právního řádu a hodnotí aktuální právní úpravu.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses