Aplikace pro generování jídelníčku - Verzich, Lubomír (2016)
Bakalářská práce se zabývá tvorbou aplikace pro generování jídelníčku. Cílem aplikace je, aby se recepty pokud možno rovnoměrně střídaly. Do rozhodování vstupuje počet použití receptu, jeho oblíbenost uživatelem a kalorická hodnota, přičemž suma kalorických hodnot receptů na jeden den nesmí být větší jak uživatelovo BMRp. Aplikace je tvořena hlavně za pomoci JPA a Derby v programovacím jazyku Java jako okenní aplikace s lokální databází.