Bezpečnost a biometrické systémy - Lisý, David (2016)
Tato práce se zaobírá tématem biometrie a jejím využitím v bezpečnostní sféře. Teoretická část popisuje princip biometrie a jednotlivých, v praxi nejpoužívanějších metod a technologií. Praktická část popisuje zhodnocení možností nasazení biometrie v budově Českého rozhlasu v Praze. Dále jsou zde představeny případná vhodná řešení. Ta jsou následně porovnána a následně je vybráno to nejvhodnější. Cílem této práce je tedy poskytnout základní přehled o biometrii jako takové, včetně názorného příkladu možné analýzy jejího využití v praxi.