Úloha internej sociálnej siete v podnikovej informatike malých a stredných firiem - Vojčiak, Juraj; Molnár, Zdeněk, 1939-; Feige, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Táto bakalárska práca sa venuje možnostiam využitia sociálnej siete vo firemnom prostredí. V dnešnej dobe existuje na trhu veľké množstvo rôznych firemných sociálnych sietí, ktoré ponúkajú veľké množstvo užitočných nástrojov pre celkové zlepšenie fungovania firmy a firemných procesoch. Je preto prínosné vedieť, aké sú možnosti využitia týchto nástrojov a aké výhody a nevýhody prináša ich zapojenie do firemných procesov. Na začiatku sa práca zameriava na teoretický základ pre čitateľa, podáva stručný prehľad o vzniku a vývoji technológií, ktoré sa v pracovnom prostredí využívali a využívajú. Neskôr popisuje dostupné firemné sociálne siete a nástroje, ktoré ponúkajú. Analyzuje výhody a nevýhody používania sociálnej siete. V prípadovej časti sa práca sústredí na výber konkrétneho riešenia pre konkrétnu firmu, a analyzuje možné výhody jej implementácie. Táto práca si kladie za cieľ informovať čitateľa o vzniku a vývoji firemnej sociálnej siete, poukázať na nástroje, ktoré ponúka a výhody a nevýhody plynúce z ich používania, stručne analyzovať aktuálny trh malých a stredných firiem, poukázať na dôležitosť a potenciál, ktorý v sebe nesie, navrhnúť implementáciu konkrétnej sociálnej siete pre malú firmu a poukázať na dopady, ktoré by toto zavedenie prinieslo.
Vedoucí práce: Zdeněk Molnár
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses