Neúplné rodiny a domácnosti v České republice - Jandová, Veronika (2015)
Práce se zabývá problematikou rodin a domácností z pohledu Výběrového šetření životních podmínek EU-SILC, Statistiky rodinných účtů a taktéž i Sčítání lidu, domů a bytů především v roce 2011. Popisuje, jaké druhy rodin a domácností známe a co vše je možné na základě získaných informací o jednotlivých rodinách a domácnostech sledovat na národní, ale i mezinárodní úrovni. Dalším tématem této diplomové práce je vymezení hranic chudoby a jejího rizika dopadu na jednotlivé typy rodin především v českých domácnostech. Na základě minulého vývoje je zde nastíněn pravděpodobný budoucí trend vývoje počtu a struktury domácností a rodin, který je podložen třemi nejznámějšími projekcemi o vývoji domácností.