Neúplné rodiny a domácnosti v České republice - Jandová, Veronika; Langhamrová, Jitka, 1958-; Dotlačilová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Práce se zabývá problematikou rodin a domácností z pohledu Výběrového šetření životních podmínek EU-SILC, Statistiky rodinných účtů a taktéž i Sčítání lidu, domů a bytů především v roce 2011. Popisuje, jaké druhy rodin a domácností známe a co vše je možné na základě získaných informací o jednotlivých rodinách a domácnostech sledovat na národní, ale i mezinárodní úrovni. Dalším tématem této diplomové práce je vymezení hranic chudoby a jejího rizika dopadu na jednotlivé typy rodin především v českých domácnostech. Na základě minulého vývoje je zde nastíněn pravděpodobný budoucí trend vývoje počtu a struktury domácností a rodin, který je podložen třemi nejznámějšími projekcemi o vývoji domácností.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses