Cloud Computing a jeho vliv na business agility - Podlipský, Šimon (2015)
Tato práce se zabývá implementací Cloud Computingové automatizace do firmy, jejím rozvojem a vlivem na Business Agility. Proces implementace ukazuje na firmě LidskáSíla s.r.o., která má za cíl získat výsadní postavení na trhu služeb v ČR a teoreticky i v zahraničí. K tomu jde právě cestou využití Cloud Computingu a zároveň metod operačního výzkumu, především pro optimalizaci procesů a rozhodování. Práce nejprve seznámí s termíny Cloud Computing a operační výzkum a popíše jejich principy fungování. Následně seznámí s činností firmy LidskáSíla s.r.o., ve které je poté v praktické části zkoumána implementace automatizace s využitím Cloud Computingu a metod operačního výzkumu. Práce dojde k závěru, že automatizace procesů při využití Cloud Computingu má za určitých okolností pozitivní dopad na Business Agility.