Srovnání tokijské, šanghajské a hongkongské burzy - Dýma, Dominik (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním tokijské, šanghajské a hongkongské burzy. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola obsahuje porovnání historického vývoje srovnávaných burz, jejich spolupráci a propojování. Druhá kapitola je rozdělena na dvě části. První část je zaměřena na investiční instrumenty, které jsou na jednotlivých burzách obchodovány. Druhá část se zabývá způsobem obchodování, tedy obchodními systémy jednotlivých burz. Závěrečná kapitola je věnována analýze burzovních dat, mezi něž patří vybrané akciové indexy, tržní kapitalizace a počet obchodovaných společností. Hlavním cílem této práce je vymezení stejných a rozdílných charakteristik jednotlivých burzovních trhů a jejich porovnání.